Autor: licitor Category: Aktuality Comments: 0

„ZABÝVAJTE SA DO TÓNOV MESTA…“ – PROJEKT PIANO RESIDENCE JE ÚSPEŠNE SKOLAUDOVANÝ

Vytvoriť zo vzdialenej minulosti niečo, čo bude odzrkadľovať modernú súčasnosť a ladne tak prepojí zdanlivo neprepojiteľné znie ako ťažko dosiahnuteľný cieľ. Naplnenie tejto myšlienky však vo finále prinesie viac, ako len pekný architektonický zážitok. Spojenie minulosti so súčasnosťou vdýchne nový život miestam, ktoré sú dlhodobo opustené a zívajú prázdnotou, oživí zabudnuté časti mesta a rozohrá ulice melódiou, ktorá sa ich zákutiami neozývala už veľmi dávno.


„Zabývajte sa do tónov mesta…“
 – slogan čerstvo skolaudovaného projektu v centre mesta Žiliny, PIANO Residence, ktorý nesie nezameniteľný rukopis spoločnosti LICITOR development. Developer priniesol do starého mesta kúsok pútavej, no zároveň nenásytnej architektúry, ktorá svojim súvislým prepojením s okolitými historickými budovami chytí za srdce nejedného okoloidúceho.

5-podlažný polyfunkčný objekt dostal svoje jedinečné pomenovanie vďaka originálnemu pôdorysu pripomínajúcemu klavírne krídlo, a vo svojom pulzujúcom jadre ukrýva 17 bytov, 20 apartmánov a 3 priestranné administratívne priestory. Predstavuje prestavbu, nadstavbu a prístavbu objektu, ktorého historické steny ukrývajú mnoho príbehov založených na dlhej pútavej histórií siahajúcej až na prelom 19. a 20. storočia. Plánovanie a realizácia objektu PIANO Residence tak prebehla v súlade s heslom – „Stavby budúcnosti s úctou k minulosti,“ na základe čoho je v architektonickom riešení ponechaný starší, zachovaný historický objekt s fasádou oživenou okrasnými prvkami.

Symbiotické prepojenie prírody a ťažkých materiálov predstavujú vizuálne stvárnenie otvoreného átria, o realizáciu ktorého sa postarali záhradní architekti z JD Garden. Tým sa svojím presvedčením a citom pre detail podarilo pridať átriu punc rafinovanej jemnosti, a tak vytvoriť bezprostrednú oázu pokoja, harmónie a miesto pre potešenie oka.

Súčasťou projektu PIANO Residence je okrem priestorov na bývanie aj zákaznícke centrum Stredoslovenskej energetikyzubná ambulancia, či LICITY apartmány zariadené osobitým dizajnom s nadčasovým vybavením a prírodnými prvkami. Tie budú dostupné na krátkodobé ubytovanie cez rôzne formy ubytovacích portálov. Ich sesterské LICITY apartmány sú verejnosti známe už z obdobného developerského projektu, WellParku, ktorý bol v roku 2019 súčasťou celoštátnej súťaže Stavba roka, kde získal ocenenie za nápaditý architektonický koncept. Snaha vytvárať architektonické hodnoty nielen s úctou k minulosti ale taktiež v súlade s udržateľnosťou a životným prostredím je smer, ktorým sa LICITOR development snaží formovať každý projekt jednotlivo a dotiahnuť ho v rúšku tejto filozofie až do úspešného konca.