Autor: licitor Category: Aktuality Comments: 0

Priestory k prenájmu ako stvorené pre veľké ambície prináša projekt North Gate

Bývalý areál ZŤS v Martine bol nezabudnuteľným miestom, ktoré v minulosti zamestnávalo a živilo obyvateľov tohto regiónu. Dopad porevolučného obdobia malo za následok jeho pomalý rozpad a areál postupne chátral. Oživenie tohto miesta už dnes prináša prostredníctvom jeho obnovy ambiciózny developer LICITOR development s projektom verejnosti známym ako NORTH GATE.

Jedná sa tak o najväčšiu revitalizáciu brownfieldu v rámci severného Slovenska s celkovou výmerou cez 73 000 m2. V súčasnosti developer vynakladá všetko úsilie na rekonštrukciu haly T42 – Veľká Obrobňa, ktorá je gigantických rozmerov, má skoro 42 000 m2 plochy. Už v tejto chvíli je jasné, že sa jej priestory pripravujú pre prvých budúcich nájomcov medzi ktorými je aj líder v segmente kníhkupectiev Martinus.

Hala ponúka stále niekoľko desiatok tisíc metrov štvorcových voľných plôch a i vy môžete byť jej budúcim nájomcom. Je atraktívnou investíciou či už z hľadiska variability priestorov, ale aj z hľadiska lokality. Jej priestory sú stvorené pre tých, ktorí hľadajú ideálne miesto, kde by mohli sústrediť všetky svoje činnosti a tým zefektívniť interné procesy v rámci spoločnosti. Prvých 5 000 m2 bude dostupných od augusta 2021, ďalších 10 000 – 15 000 m2 bude klientom k dispozícií o niečo neskôr, a teda od decembra 2021. Štandardným vybavením budú napríklad dokovacie mostíky, vzduchotechnika, elektroinštalácia, vykurovanie, parkovacie miesta, či mnoho iného. V prípade záujmu je však možné vybrať si aj z ponuky nadštandardu a pripraviť priestor na mieru, presne podľa potrieb. Viac informácií o dostupných priestoroch určených k prenájmu nájdete TU

Skvelou referenciou je už revitalizovaný priestor haly T4 – Skúšobňa motorov o výmere 2 500 m², ktorá už bola odovzdaná klientovi a hala T10 – Traktoráreň s výmerou 12 500 m², ktorá je rovnako ako hala T4 úspešne dokončená a odovzdaná. Obe haly v súčasnosti slúžia ako výrobný, administratívny a prevádzkový priestor.

Projekt NORTH GATE neustále napreduje, na čom má veľký podiel zásluh aj finančný partner developera – Slovenská sporiteľňa. No aj napriek tomu, že ešte nemá svoju finálnu podobu, využitie si už našiel. Počas výstavby boli pozostatky po búracích prácach a priestory zavalené sutinami sprístupnené Kynologickému záchrannému zboru, ktorého členovia využili tieto nepriaznivé podmienky na výcvik záchranárskych psov.