Autor: licitor Category: Inšpirácia Comments: 0

SVIEŽI JARNÝ INTERIÉR VĎAKA PESTREJ PALETE FARIEB

V každom kúsku prírody môžeme hľadať inšpiráciu a brať si z nej príklad. S príchodom jarných mesiacov sa príroda prebúdza, ožíva a prirodzene zafarbuje. Ak by sme si to premietli do interiéru našich domovov, stačí pridať pár pestrejších farieb a s ľahkosťou tak predísť jarnej únave a stresu. Pre inšpiráciu Vám ponúkame pár farieb, ktoré môžete medzi sebou kombinovať, zamieňať a vďaka ním vytvárať vždy vizuálne nový interiér. 

Oranžová

Farbou šťavnatého pomaranča pripomínajúcou vypálenú hlinu prinesiete do interiéru závan vášne a prírody. Perfektne bude vyzerať v kombinácií s prírodnými materiálmi, masívnymi drevenými podlahami či s liatym betónom.

Žltá

Energická, svieža a zaručene optimistická farba! Doplnky a textílie v žiarivej či pastelovej žltej farbe priestor rozjasnia a vnesú Vám do domova slnečné lúče.

Pastelová mentolová a ružová

Sviežim odtieňom mentolovo-zelenej farby dosiahnete veľký efekt, či už sa rozhodnete, že ju zvolíte na nástennej tapete alebo vo forme doplnkov. Rovnako to platí aj pre pastelovú ružovú, ktorá je na doplnenie k mentolovej ideálna.  Obe pôsobia sviežo, omladzujúco a na obkladoch, dekoráciách či textíliách aj štýlovo. 

Modrá

Ľahkou upokojujúcou modrou farbou jednoducho navodíte príjemnú prímorskú atmosféru. Hovorí sa o nej, že priaznivo pôsobí na naše zdravie, upokojuje a zlepšuje duševný výkon. A teda okrem spríjemnenia interiéru môže mať blahodárne účinky aj na naše zdravie. Dobre bude vyzerať prepojená s rôznymi abstraktnými vzormi, či s bodkami a pásikmi.

Fialová

Podnecuje kreativitu, je harmonická a rafinovaná. Fialová farba môže nádherne podporiť romantickú zložku pridaním čipky či kožušiny, alebo naopak pridaním ťažkej čiernej vyčaruje moderný elegantný interiér.

Zelená

Majestátna zelená farba, symbolom prírody, trávy, machu či elegantného smaragdu bude v interiéri vždy pôsobivá. Zelená navyše pôsobí upokojujúco, preto je vhodná do miestností kde oddychujete, ako je obývačka či spálňa.